Από τον καρπό του καφεόδεντρου ως την ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία ο δρόμος είναι μακρύς.. Η ιδιαίτερη ποιότητα του καφέ Jacobs είναι αποτέλεσμα πλήθους εναρμονισμένων  παραγόντων, από τη σύνθεση των ποικιλιών του ακατέργαστου καφέ, τα διαφορετικά στάδια επεξεργασίας του και τέλος τις εξειδικευμένες μεθόδους καβουρντίσματος και αλέσματος. Το απόσταγμα της πολύχρονης εμπειρίας και της υψηλής τεχνογνωσίας Jacobs είναι καφέδες μοναδικοί στο είδος τους με πλούσιο άρωμα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους καθιστούν την καλύτερη επιλογή για επαγγελματική χρήση υψηλών απαιτήσεων.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΦΕ

Ποικιλία Arabica (Coffea Arabica)

Αποτελεί το 70% του συνόλου των καφέδων. Ευδοκιμεί σε απότομες βουνοπλαγιές και χρειάζεται δυνατές βροχοπτώσεις και σκιά. Χαρακτηριστικό του είναι η αρωματικά έντονη γεύση και η εξαιρετική του οξύτητα.

Ποικιλία Robusta (Coffea Canephora)

Χρειάζεται πιο ζεστό κλίμα και σχετικά σταθερή θερμοκρασία. Είναι καφές ανθεκτικός στις ασθένειες και μπορεί να επιβιώσει με λιγότερες βροχοπτώσεις. Χαρακτηριστικό της είναι η δυνατή γεύση. Η ταχεία ανάπτυξη της συγκεκριμένης ποικιλίας επιτυγχάνει υψηλή απόδοση από το κάθε φυτό.

Χαρμάνια

Προέρχονται από την ανάμειξη των διαφόρων ποικιλιών καφέ. Τα καλύτερα χαρμάνια φτιάχνονται από ανάμειξη ποικιλιών του είδους Arabica. Για ένα καλό χαρμάνι, που θα δώσει μοναδικό άρωμα και γεύση απαιτείται γνώση, πείρα και… μεράκι.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ξηρή Επεξεργασία

Οι καρποί ξηραίνονται στον ήλιο. Οι κόκκοι αποφλοιώνονται με μηχανικό τρόπο και κοσκινίζονται. Χαρακτηρίζεται από δυνατά, έντονα αρώματα.

Υγρή Επεξεργασία

Οι καρποί (κεράσια καφέ) υποβάλλονται σε προδιαλογή και η σάρκα αφαιρείται με μηχανικό τρόπο. Οι κόκκοι προκειμένου να καθαριστούν ζυμώνονται, πλένονται, ξηραίνονται και κοσκινίζονται. Χαρακτηρίζεται από λεπτά αρώματα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  • Προσεκτικά ισορροπημένα χαρμάνια με βέλτιστα χαρακτηριστικά για την Παρασκευή κλασσικού καφέ και σπεσιαλιτέ καφέ.
  • Υψηλός βαθμός καβουρντίσματος για διηθήσεις με καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
  • Καβούρντισμα High Yield για αυξημένη απόδοση σε επιλεγμένα προϊόντα
  • Βελτιστοποιημένοι βαθμοί αλέσματος για επαγγελματικές μηχανές έχουν ως επακόλουθο μικρούς χρόνους παρασκευής και αυξημένη απόδοση
  • Ειδικά μεγέθη συσκευασιών (55g εώς 1kg)
Καφές από 100% κόκκους καφέ Arabica πιστοποιημένων φυτειών Rainforest Alliance Certified™

Οι κόκκοι καφέ που χρησιμοποιούνται για τα συγκεκριμένα προϊόντα καφέ καλλιεργούνται με φροντίδα σε φυτείες που πληρούν υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής προστασίας και ευημερίας των εργαζομένων. Σε συνεργασία με την Rainforest Alliance, έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς περιβαλλοντικής προστασίας, η εταιρεία JACOBS υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον για τις κοινότητες καλλιέργειας του καφέ και το περιβάλλον από το οποίο εξαρτώνται. Η προσεκτική επιλογή του νωπού καφέ, χαρίζει στους αειφορικούς ποιοτικούς καφέδες μια ιδιαίτερη, πλούσια γεύση και ένα μοναδικό άρωμα.

  • Για τη βέλτιστη ποιότητα καφέ, το νερό που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή πρέπει να είναι φρέσκο και με ουδέτερο pH καθώς και να διαθέτει βαθμό σκληρότητας 7ο-12ο dH.

ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΑ

Οι καρποί ξηραίνονται στον ήλιο.

Οι κόκκοι αποφλοιώνονται με μηχανικό τρόπο και κοσκινίζονται.

Χαρακτηρίζονται από δυνατά, έντονα αρώματα.

Στο καβούρντισμα των κόκκων
σημαντικό ρόλο παίζουν

Ο βαθμός καβουρντίσματος
Espresso - μεγαλύτερη διάρκεια
Κλασσικός - μικρότερη διάρκεια

Η μέθοδος καβουρντίσματος
Παραδοσιακή μέθοδος
Μέθοδος high yield

Παραδοσιακό καβούρντισμα

Ο κόκκος έχει κανονικό μέγεθος. Αλεσμένος καφές με κανονική επιφάνεια επαφής με νερό. Απόδοση: 90g + περίπου 25%

Μέθοδος High Yield

Ειδική μέθοδος καβουρντίσματος, υψηλότερη θερμοκρασία, εμφανώς μεγαλύτερο μέγεθος κόκκων. Αλεσμένος καφές με αυξημένη επιφάνεια επαφής με νερό. Απόδοση: 60g – 70g + περίπου 25%

Περισσότερες υπηρεσίες

Before Sales

Before Sales

On Demand

On Demand

After Sales

After Sales